NajduZboží.cz

www.gastrostudioamkor.cz

Škola vaření - zážitkové odpolední kurzy


Úvod »Mlýnky na koření»Paris U-Select » Tenderizér Victor VI-VCC45Č (45 nožů) červený


        

Tenderizér Victor VI-VCC45Č (45 nožů) červený

změkčovač a naklepávač masa - 45 nožů (2 řady)

img

 

Dostupnost: Dostupnost nejpozději do 72hodin!
Číslo produktu: VI-VCC45Č
Výrobce: Tomgast - Česká republika
Rozměry: 15,3 x 4 x 10,2
Material (barva): nerez + červený plast
EAN kód: VI-VCC45Č
Naše cena bez DPH: 677,36 Kč
Naše cena s DPH (21 %):
819,60 Kč

do košíku:
  ks  

Název zařízení je odvozeno z anglického slova "to tenderize" tj. změkčit surovinu nebo narušit její tuhá vlákna. Surovina - převážně maso se po tomto úkonu stává křehčí. Položením na maso pak opakovaným stlačováním pohyblivého vrchního dílu nožíky střídavě vysouváme ze spodní ochranné lišty a ty pronikají masem. Tímto způsobem protínáme vazivovou tkáň, která je odpovědná za tuhost masa. Po uvolnění tlaku se nožíky pomocí péra samovolně zasouvají zpět. Navíc jsou v mase vytvářeny "tepelné kanálky", které napomáhají stejnoměrnému pronikání tepla v průběhu přípravy. To umožňuje zkrácení doby přípravy (až o 40%) a přispívá k rovnoměrnému propečení masa. Při správné tepelné úpravě na rozpálené pánvi nebo roštu, se však kanálky žárem zatáhnou a šťavnatost masa zůstává zachována. Pokud maso současně i marinujeme dochází k znásobení účinku a lepšímu proniknutí marinády dovnitř masa, čímž se zkrátí doba marinace a zvýší se její účinnost.

Ruční tenderizery jsou určeny pro malé a střední provozy.

Tři řady nožů celkem 45 nožů

rozměr v mm: 153x40x102